Bohóccal és Bede Zsolttal zavarták meg az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatóját az MTVA székháza előtt

Noha ellenzéki „győzelemmel” zárult a köztévé és az ellenzéki képviselők közötti konfliktus, miután a bíróság kimondta, hogy nem lehetett volna őket kidobni az épületből, ez sokat nem változtatott az MTVA hozzáállásán.

Péntek után hétfőn ismét elzarándokoltak az ellenzéki képviselők a Kunigunda utcai székházhoz, hogy ott - a bírósági döntés után - érdemben tudjanak arról beszélni, amiről hónapok akarnak: az ellenzéki politikusok ignorálásáról a közmédiában.

A képviselőket - MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Varju László és Gréczy Zsolt, a liberális Bősz Anett, a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio és a független Hadházy Ákos - fogadta ugyan Papp Dániel az MTVA hírigazgatója, de érdemben nem válaszolta meg azt a kérdést, miért nem hívják be a műsorba soha az érdemi munkát végző ellenzéki politikusokat.

Hadházy Ákos élőben közvetítette a beszélgetést Pappal, ám a hírigazgató folytatta a felelősség áthárítását: „ha a tartalommal bármi probléma van, akkor forduljanak a megfelelő hatósághoz” - válaszolta a felvetésekre a Hvg beszámolója szerint. Az ellenzéki képviselők többször próbálkoztak már a Médiahatóságnál, de az nem látott okot a panaszra.

Papp egyébként kikérte magának, hogy hírhamisító lenne, szerinte ugyanis a bíróság nem azt mondta ki, hogy hírt hamisított, hanem csak azt, hogy lehet hírhamisítónak nevezni. (Papp még hírigazgatói kinevezése előtt lett hírhedt egy riportjával, amelyből kivágta a kamerának válaszoló képviselőt, majd úgy adta le az anyagot, mintha a politikus nem is válaszolt volna.)

A megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyet viszont megzavart két kormánypropadandista: egy idős, bohócnak öltözött férfi próbálta meg túlkiabálni a képviselőket, és megjelent Bede Zsolt, a Vadhajtások munkatársa is üvöltözni. (via Hvg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.