Trócsányi: A döntés hazugságokon alapul

2019 szeptember 30., hétfő 9:12
332

Igazságtalanságnak tartja Trócsányi László, hogy összeférhetetlennek találta személyét az Európai Parlament jogi szakbizottsága az uniós biztosi posztra.

„... az átláthatóság teljes hiánya, a szerződések szellemének és az Európai Parlamenti Eljárási Szabályzatának egyértelmű és szándékos megsértése, valamint a demokrácia alapvető elveinek és értékeinek be nem tartása” - írta Twitterén a volt igazságügyminiszter, akit összeférhetetlenség miatt nem találtak alkalmasnak a posztra.

Az EP jogi szakbizottsága azt vizsgálta, összeegyeztehető-e az, hogy Magyarország volt igazságügyminisztere egy olyan ügyvédi irodáján keresztül volt szerződéses viszonyban áll a magyar állammal, amelynek maga is tagja volt.

Fotó: Trócsányi/Twitter

Trócsányi közleménye végén azt írja, mivel jogászt ért sérelem a döntéssel, megfontolja, hogy igazát jogi fórum előtt védi meg.

Mint azt az elutasítás híréről szóló posztunkban írtuk, a szakbizottság ellenzéki tagja, a momentumos Donáth Anna előre megjósolta, hogy Trócsányiék jogtalanságot fognak kiáltani, és előveszik a bevándorláskártyát is.

Donáthnak igaza lett, Trócsányi közleményével egy időben a Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbiakat fűzte Trócsányi felsüléséhez:

„Trócsányi László segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól, az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére. Az Európai Parlament bevándorláspárti képviselői nem tűrik el, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, mikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt. A bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt