Trócsányi: A döntés hazugságokon alapul

Igazságtalanságnak tartja Trócsányi László, hogy összeférhetetlennek találta személyét az Európai Parlament jogi szakbizottsága az uniós biztosi posztra.

„... az átláthatóság teljes hiánya, a szerződések szellemének és az Európai Parlamenti Eljárási Szabályzatának egyértelmű és szándékos megsértése, valamint a demokrácia alapvető elveinek és értékeinek be nem tartása” - írta Twitterén a volt igazságügyminiszter, akit összeférhetetlenség miatt nem találtak alkalmasnak a posztra.

Az EP jogi szakbizottsága azt vizsgálta, összeegyeztehető-e az, hogy Magyarország volt igazságügyminisztere egy olyan ügyvédi irodáján keresztül volt szerződéses viszonyban áll a magyar állammal, amelynek maga is tagja volt.

Fotó: Trócsányi/Twitter

Trócsányi közleménye végén azt írja, mivel jogászt ért sérelem a döntéssel, megfontolja, hogy igazát jogi fórum előtt védi meg.

Mint azt az elutasítás híréről szóló posztunkban írtuk, a szakbizottság ellenzéki tagja, a momentumos Donáth Anna előre megjósolta, hogy Trócsányiék jogtalanságot fognak kiáltani, és előveszik a bevándorláskártyát is.

Donáthnak igaza lett, Trócsányi közleményével egy időben a Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbiakat fűzte Trócsányi felsüléséhez:

„Trócsányi László segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól, az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére. Az Európai Parlament bevándorláspárti képviselői nem tűrik el, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, mikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt. A bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.