Az agrárminiszter szerint az OMÉK az aktuális helyzet elé tartott tükör

Volt idő, amikor kicsit anakronisztikusnak éreztem volna az MTI beszámolóját Nagy István agrárminiszter Facebookra feltöltött videójáról, de most már azt érezném anakronisztikusnak, ha ezt anakronisztikusnak érezném, még ha kicsit a termelési riport műfaját is idézi, amiről annak idején, amikor az iskolában tanultam róla, azt hittem, hogy a múlt egyik szimbóluma, nem a jövőm. Mindegy.

Szóval Nagy István feltöltötte videóját a Facebookra - legalábbis ezt állítja az MTI, én nem találom*. Gyanítom, azért oda, mert azt gondolja, hogy a fiatalok körében a múlt évtized végén népszerű közösségi felület alkalmas lesz az időközben már hat-nyolc másik közösségi platformra továbbállt fiatalok megszólítására. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a fiataloknak szánta a videót, amiben arról beszélt, hogy "a fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen".

*Kiválló kollégám, Vorák Anita viszont megtalálta a videót, amit valójában nem Nagy, hanem a kormány rakott ki:

Nagy miniszter szerint a fiatalok agráriumba bekapcsolódásának legjobb eszköze pedig egy, még a Facebooknál is régibb formátum, a vásár, azon belül is az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, vagyis az OMÉK, ami a miniszter szerint valójában tükör, amit az aktuális helyzet elé tartanak, és ami megmutatja, hogy hol tart a magyar mezőgazdaság. A miniszter szerint ez olyan élmény, amely hozzásegítheti a fiatalokat, hogy részesei lehessenek annak a csodának, amit mezőgazdaságnak, agráriumnak neveznek. Sajnos a megcélzott fiatal célközönség már hiába rohanna az OMÉK-ra, mert az szeptember 29-én már véget ért. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.