Az agrárminiszter szerint az OMÉK az aktuális helyzet elé tartott tükör

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Volt idő, amikor kicsit anakronisztikusnak éreztem volna az MTI beszámolóját Nagy István agrárminiszter Facebookra feltöltött videójáról, de most már azt érezném anakronisztikusnak, ha ezt anakronisztikusnak érezném, még ha kicsit a termelési riport műfaját is idézi, amiről annak idején, amikor az iskolában tanultam róla, azt hittem, hogy a múlt egyik szimbóluma, nem a jövőm. Mindegy.

Szóval Nagy István feltöltötte videóját a Facebookra - legalábbis ezt állítja az MTI, én nem találom*. Gyanítom, azért oda, mert azt gondolja, hogy a fiatalok körében a múlt évtized végén népszerű közösségi felület alkalmas lesz az időközben már hat-nyolc másik közösségi platformra továbbállt fiatalok megszólítására. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a fiataloknak szánta a videót, amiben arról beszélt, hogy "a fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen".

*Kiválló kollégám, Vorák Anita viszont megtalálta a videót, amit valójában nem Nagy, hanem a kormány rakott ki:

Nagy miniszter szerint a fiatalok agráriumba bekapcsolódásának legjobb eszköze pedig egy, még a Facebooknál is régibb formátum, a vásár, azon belül is az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, vagyis az OMÉK, ami a miniszter szerint valójában tükör, amit az aktuális helyzet elé tartanak, és ami megmutatja, hogy hol tart a magyar mezőgazdaság. A miniszter szerint ez olyan élmény, amely hozzásegítheti a fiatalokat, hogy részesei lehessenek annak a csodának, amit mezőgazdaságnak, agráriumnak neveznek. Sajnos a megcélzott fiatal célközönség már hiába rohanna az OMÉK-ra, mert az szeptember 29-én már véget ért. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.