Az agrárminiszter szerint az OMÉK az aktuális helyzet elé tartott tükör

ÉLET
2019 október 03., 05:44
comments 105

Volt idő, amikor kicsit anakronisztikusnak éreztem volna az MTI beszámolóját Nagy István agrárminiszter Facebookra feltöltött videójáról, de most már azt érezném anakronisztikusnak, ha ezt anakronisztikusnak érezném, még ha kicsit a termelési riport műfaját is idézi, amiről annak idején, amikor az iskolában tanultam róla, azt hittem, hogy a múlt egyik szimbóluma, nem a jövőm. Mindegy.

Szóval Nagy István feltöltötte videóját a Facebookra - legalábbis ezt állítja az MTI, én nem találom*. Gyanítom, azért oda, mert azt gondolja, hogy a fiatalok körében a múlt évtized végén népszerű közösségi felület alkalmas lesz az időközben már hat-nyolc másik közösségi platformra továbbállt fiatalok megszólítására. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a fiataloknak szánta a videót, amiben arról beszélt, hogy "a fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen".

*Kiválló kollégám, Vorák Anita viszont megtalálta a videót, amit valójában nem Nagy, hanem a kormány rakott ki:

link Forrás

Nagy miniszter szerint a fiatalok agráriumba bekapcsolódásának legjobb eszköze pedig egy, még a Facebooknál is régibb formátum, a vásár, azon belül is az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, vagyis az OMÉK, ami a miniszter szerint valójában tükör, amit az aktuális helyzet elé tartanak, és ami megmutatja, hogy hol tart a magyar mezőgazdaság. A miniszter szerint ez olyan élmény, amely hozzásegítheti a fiatalokat, hogy részesei lehessenek annak a csodának, amit mezőgazdaságnak, agráriumnak neveznek. Sajnos a megcélzott fiatal célközönség már hiába rohanna az OMÉK-ra, mert az szeptember 29-én már véget ért. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.