Már szerdán összeverekedtek a magyar és a horvát huligánok Splitben

futball
2019 október 10., 08:10
comments 102

Horvát és magyar focihuligánok csaptak össze szerda este Splitben, egy nappal a két válogatott Eb-selejtezője előtt. A Slobodna Dalmacija értesülései szerint egy magyar megsérült, egy másikat pedig őrizetbe vettek a rendőrök.

link Forrás

Szerdán csaknem száz magyar szurkoló érkezett Splitbe. Érkezésük után a rendőrök a szállásukra kísérték őket, de ezután a magyar szurkolók újra összeálltak, és "Ria-ria" skandálással megindultak a város központja felé. Itt futottak bele horvát szurkolók egy csoportjába. Dulakodás tört ki, de a rendőrség azonnal közbelépett. Hat rendbontót - köztük egy magyart - állítottak elő.

link Forrás

Szerdán amúgy több kisebb rendbontásra is sor került ezen kívül, egy magyar furgon két ablakát például már délelőtt betörték. Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok, de a rendőrség itt is azonnal közbelépett, így senki se sérült meg.

link Forrás

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén. A nagy készültség indokolt, a spliti huligánok világszerte híresek a botrányaikról, ráadásul évek óta vitában állnak hazájuk labdarúgó szövetségével is, amit korruptnak és csapatuk, a Hajduk legnagyobb riválisa, a zágrábi Dinamó érdekében eljáró szervezetnek tartanak, ezért rendszerint szándékosan botrányt okoznak a válogatott meccsein. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.