Már szerdán összeverekedtek a magyar és a horvát huligánok Splitben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Horvát és magyar focihuligánok csaptak össze szerda este Splitben, egy nappal a két válogatott Eb-selejtezője előtt. A Slobodna Dalmacija értesülései szerint egy magyar megsérült, egy másikat pedig őrizetbe vettek a rendőrök.

Szerdán csaknem száz magyar szurkoló érkezett Splitbe. Érkezésük után a rendőrök a szállásukra kísérték őket, de ezután a magyar szurkolók újra összeálltak, és "Ria-ria" skandálással megindultak a város központja felé. Itt futottak bele horvát szurkolók egy csoportjába. Dulakodás tört ki, de a rendőrség azonnal közbelépett. Hat rendbontót - köztük egy magyart - állítottak elő.

Szerdán amúgy több kisebb rendbontásra is sor került ezen kívül, egy magyar furgon két ablakát például már délelőtt betörték. Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok, de a rendőrség itt is azonnal közbelépett, így senki se sérült meg.

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén. A nagy készültség indokolt, a spliti huligánok világszerte híresek a botrányaikról, ráadásul évek óta vitában állnak hazájuk labdarúgó szövetségével is, amit korruptnak és csapatuk, a Hajduk legnagyobb riválisa, a zágrábi Dinamó érdekében eljáró szervezetnek tartanak, ezért rendszerint szándékosan botrányt okoznak a válogatott meccsein. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.