Lelkesebben szavaznak a győriek, mint legutóbb

politika
2019 október 13., 06:05
comments 105

Messzemenő következtetéseket ebből még persze korai levonni, de az önkormányzati választások első három óráját összesítő részvételi adatok alapján megnőtt a választói aktivitás Győrben: reggel kilencig a szavazásra jogosultak 6,43 százaléka, 6551 ember voksolt, míg ez az arány 2014-ben 4,59 százalék volt, ami 4778 embert jelentett.

Győrben a választások előtt sokáig magabiztos kormánypárti győzelmet lehetett várni, de az elmúlt pár hétben minden a feje tetejére állt, miután előkerültek azok a felvételek, melyeken a város fideszes polgármestere, Borkai Zsolt látható befolyásos győri közéleti szereplők társaságában egy jachtra szervezett szexpartin, és az útról beszámoló blog különféle korrupciógyanús ügyeket is felsorolt.

A városban szombaton összellenzéki tüntetést is tartottak Borkai és a Fidesz ellen, és látni azt is, hogy már a kormánypárt felsővezetése is elkezdte elengedni a polgármester kezét, akinek ma mégis el kéne nyernie a fideszes választók bizalmát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.