A Budapesten iskolát nyitó erdoganista alapítványnak tényleg van köze a radikális iszlámhoz, de ez Orbánékat valahogy nem zavarja

vélemény
2019 október 19., 10:40
comments 266

Itt egy nagyszerű háttércikk a 24.hu-n arról a török állami alapítványról (Maarif Alapítvány), amely rövidesen Budapesten is iskolát nyithat, miután engedélyt kapott a kormányhivataltól.

Nagyon röviden a lényeg (de tényleg érdemes végigolvasni az egészet): propaganda állami pénzből, radikális muszlim tanítások, politikai iszlám, kapcsolat terrorizmussal gyanúsított szervezetekkel, álhírterjesztés, Iszlám Állam-videókat nézető „tanár”,  bin Laden-kultusz.

Hol van ilyenkor egy Thor Steinar-pólós ufókutató, egy független civil kormánypropaganda-dadogó áljogász, egy iszlámszakértő akadémikus, hogy figyelmeztessen az ordas veszélyre? Nem a kereszténység élet-halál harca folyik itten?

photo_camera Erdogan és Orbán Bakuban október 15-én, a Türk Tanács csúcstalálkozóján. A török elnök megköszönte, hogy Magyarország kiállt a szíriai offenzíva mellett az EU-ban. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Igen, még mindig abban az országban élünk, ahol éveken át üvöltöttek terroristát minden keletről és délről érkező szerencsétlenre, aki csak át akart jutni valahogy az országon; ahol a keresztény kultúra halálát vizionálták minden sötétebb bőrű ember láttán; ahol New York-i milliárdosokat, holland szocdemeket és falusi polgármester-jelölteket is gyanúsítottak azzal, hogy muszlim terroristákra akarják cserélni a lakosságot, és mecseteket akarnak nyitni minden templom helyén.

Mi lett volna, ha mondjuk Botka Szegeden vagy Karácsony Zuglóban engedett volna ilyen iskolát? Vagy Soros György valamelyik alapítványa ad az egyik intézményre három dollár támogatást?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.