Tavaly másfél havi túlórát teljesített minden magyar rendőr

POLITIKA
2019 október 20., 13:51
comments 215

Egyre nagyobb gond a rendőrségnél a munkaerőhiány, derül ki a 24.hu-nak küldött adatsorokból. Az ORFK és korábban a Belügyminisztérium is közölte, hogy a leszerelések ellenére nincs veszélyben a feladatok ellátottsága.

A rendőrség szerint 2018-ban

  • 2012 rendőr szerelt le, 65 százalékuk tíz évnél kevesebb, 44 százalékuk pedig legfeljebb négy évig volt a hivatalos állományban.
  • Ehhez képest 1622-en léptek be,
  • a különbség 390, a távozók javára.

A rendőrség hivatásos állományából, állításuk szerint idén április 1-jén országosan 1644 fő hiányzott. A munkaerőhiányt legjobban az elrendelt túlórák száma mutatja: 2018-ban összesen több mint 6,4 millió túlórára kötelezték az állományt.

E szerint 2018-ban egy átlagos rendőr 263 túlórát teljesített, ami 32,5 nyolcórás műszaknak felel meg. Ami közel másfél hónapnyi munkanap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.