Tavaly másfél havi túlórát teljesített minden magyar rendőr

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyre nagyobb gond a rendőrségnél a munkaerőhiány, derül ki a 24.hu-nak küldött adatsorokból. Az ORFK és korábban a Belügyminisztérium is közölte, hogy a leszerelések ellenére nincs veszélyben a feladatok ellátottsága. 

A rendőrség szerint 2018-ban 

  • 2012 rendőr szerelt le, 65 százalékuk tíz évnél kevesebb, 44 százalékuk pedig legfeljebb négy évig volt a hivatalos állományban. 
  • Ehhez képest 1622-en léptek be,
  • a különbség 390, a távozók javára.

A rendőrség hivatásos állományából, állításuk szerint idén április 1-jén országosan 1644 fő hiányzott. A munkaerőhiányt legjobban az elrendelt túlórák száma mutatja: 2018-ban összesen több mint 6,4 millió túlórára kötelezték az állományt. 

E szerint 2018-ban egy átlagos rendőr 263 túlórát teljesített, ami 32,5 nyolcórás műszaknak felel meg. Ami közel másfél hónapnyi munkanap.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.