Orbán Borkairól: Beteg dolognak tartom, ha valaki felvételeket készít vagy készíttet a szexuális életéről

POLITIKA
2019 október 21., 19:07
comments 415

A jobbikos Steinmetz Ádám is a Borkai-botrányról kérdezte a parlamentben a miniszterelnököt. Válaszában Orbán azt mondta, hogy a Fidesznek és Borkainak elváltak útjaik, de a győri polgárok Borkait választották polgármesterüknek. Steinmetz arról is kérdezte a miniszterelnököt, hogy Borkai miért kap még mindig olimpiai bajnoki életjáradékot. Ehhez Steinmetz felmutatta a saját olimpiai aranyérmét is, amit vízilabdázóként nyert. Orbán erre azt mondta, erről nem őt kell megkérdezni, hanem a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Hogy keményebben hangozzon a válasz, azért Orbán elmondta azt is, hogy

„Beteg dolognak tartom, hogyha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről.”

Steinmetz viszontválaszában jelezte, benyújt egy törvényjavaslatot, ami alapján a hasonló ügyek a Magyar Olimpiai Bizottság Etikai Bizottsága elé kerülnek, ahol dönthetnek az életjáradék megvonásáról is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.