Orbán Borkairól: Beteg dolognak tartom, ha valaki felvételeket készít vagy készíttet a szexuális életéről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A jobbikos Steinmetz Ádám is a Borkai-botrányról kérdezte a parlamentben a miniszterelnököt. Válaszában Orbán azt mondta, hogy a Fidesznek és Borkainak elváltak útjaik, de a győri polgárok Borkait választották polgármesterüknek. Steinmetz arról is kérdezte a miniszterelnököt, hogy Borkai miért kap még mindig olimpiai bajnoki életjáradékot. Ehhez Steinmetz felmutatta a saját olimpiai aranyérmét is, amit vízilabdázóként nyert. Orbán erre azt mondta, erről nem őt kell megkérdezni, hanem a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Hogy keményebben hangozzon a válasz, azért Orbán elmondta azt is, hogy

„Beteg dolognak tartom, hogyha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről.”

Steinmetz viszontválaszában jelezte, benyújt egy törvényjavaslatot, ami alapján a hasonló ügyek a Magyar Olimpiai Bizottság Etikai Bizottsága elé kerülnek, ahol dönthetnek az életjáradék megvonásáról is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.