28,77 milliárd forintot húzott be kötvénykibocsátással a Mészáros-féle Opus

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramja keretében. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 

a zártkörű aukción a 28,6 milliárd forint össznévértékben meghirdetett, 572 darab 50 millió forint névértékű kötvénymennyiség teljes egészét lejegyezték, 2,8 százalékos fix kamattal, 2,730 százalékos átlaghozammal. A bevont forrás összértéke 28,77 milliárd forint.

A tőzsdei közlemény szerint az őrült mennyiségű friss pénzt a társaság a "növekedési tervei támogatására és finanszírozásának optimalizálására használja fel." Az Opus papírok 2017 óta szerepelnek a tőzsdén, azóta a holding megnégyszerezte bevételeit.    

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.