28,77 milliárd forintot húzott be kötvénykibocsátással a Mészáros-féle Opus

gazdaság
2019 október 25., 17:47
comments 111

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramja keretében. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint

a zártkörű aukción a 28,6 milliárd forint össznévértékben meghirdetett, 572 darab 50 millió forint névértékű kötvénymennyiség teljes egészét lejegyezték, 2,8 százalékos fix kamattal, 2,730 százalékos átlaghozammal. A bevont forrás összértéke 28,77 milliárd forint.

A tőzsdei közlemény szerint az őrült mennyiségű friss pénzt a társaság a "növekedési tervei támogatására és finanszírozásának optimalizálására használja fel." Az Opus papírok 2017 óta szerepelnek a tőzsdén, azóta a holding megnégyszerezte bevételeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.