70 ezer szórólapot kell szétküldenie Szegeden a Fidelitasnak, mert kamuztak Botka embereiről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fidelitasnak fejenként 1 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie Kalmár Gábornak, Botka László kabinetvezetőjének, Mózes Ervin volt címzetes főjegyzőnek és Solymos László volt alpolgármesternek, továbbá összesen 70 ezer példányban szórólapot kell eljuttatniuk az összes szegedi háztartásba amiért megsértették jó hírnevüket. 

Az ügy előzménye, hogy egy éve, tavaly októberben majd novemberben is a városháza előtt tartott sajtótájékoztatót a szegedi Fidelitas, annak apropóján, hogy Gyulán első fokon nem jogerősen elítélték a polgármester több munkatársát is. 

A Fidelitas teleszórta a várost olyan szórólapokkal, amik börtönválogatottként ábrázolták Botka kollégáit. Nem sokkal később molinók és óriásplakátok is ellepték a várost ugyanezekkel a rajzokkal. 

Ezután fordultak bírósághoz Botka emberei, hogy állapítsa meg jó hírnevük sérelmét, és kötelezze az elkövetőket elégtétel adására, továbbá sérelemdíj megfizetésére. Azzal érveltek, hogy a Fidelitas elhallgatta, hogy a gyulai parkolóbérletek ügyében csupán első fokú, és nem jogerős ítéletet született, a büntetést pedig a bíróság felfüggesztette. 

A Szegedi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet, de az Ítélőtábla felülírta azt, és megállapította a jogsértést, mert „az elhallgatással és a kampánnyal megsértették a felperesek személyiségi jogait, mert valós tényeket hamis színben tüntettek fel.”

A bíróság ennek nyomán arra kötelezte a Fidelitast, hogy 70 ezer példányban  juttasson el szórólapot minden szegedi háztartásba, és azon tájékoztassa a szegedieket az ítélőtábla által hozott ítéletről, a pontos tényállásról, és ismerjék el, hogy megsértették Kalmár Gábor, Mózes Ervin és Solymos László jó hírnevét. 

Az alperesnek ezen túl 1-1 millió forint sérelemdíjat kell kifizetnie a felpereseknek. (szeged.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.