Temetés után gyászolók tértek be egy német kávézóba, ahol véletlenül space cake-et szolgáltak fel nekik

baleset
2019 október 29., 15:48
comments 140

Hasistartalmú süteményt szolgáltak fel a személyzet figyelmetlensége miatt egy németországi kávézóban gyászolóknak, akik egy temetés után tértek be kávéra és süteményre, ahogy az Németországban szokás.

Miután a gyászolók elfogyasztották a kávét és a süteményt a rostocki vendéglátóhelyen, többen hányingerre és szédülésre panaszkodtak. Tizenhárman fogyasztottak a space cake-ből, köztük az özvegy, a vendégek közül egy nőt mentővel szállítottak kórházba rosszullét miatt, de később mások is a kórházhoz fordultak.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy az egyik alkalmazott a 18 éves lányára bízta a sütemények elkészítését, de a temetés előtt figyelmetlenségből egy másik alkalomra szánt süteményt vett elő a fagyasztóból.

Az incidens még augusztusban történt, de a hatóságok nem hozták nyilvánosságra az esetet, mert nem akartak kellemetlenséget okozni a gyászoló családnak. A Bild viszont leközölte a hírt, amit így már a rendőrség is megerősített.

A kávézó választékát hasissütivel szélesítő 18 éves lány ellen eljárás indult gondatlanságból okozott, 13-rendbeli testi sértés és veszélyeztetés, gyászszertartás megzavarása és a drogtörvény megsértése címén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.