Beosztottjával randizott a McDonald's vezérigazgatója, kirúgták

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A McDonald's kirúgta vezérigazgatóját, Steve Eastbrookot. A vezérigazgató a cég tájékoztatása szerint egy beosztottjával folytatott viszonyt. És bár az kölcsönös beleegyezésen alapult, így is megsértette a vállalat belső szabályzatát. A cég közleménye szerint Eastbrook "rossz értékítéletről" tett tanúbizonyságot.

Eastbrook a McDonald's dolgozóinak küldött köremailjében elismerte a kapcsolatot, és azt is, hogy hibázott. "Vállalatunk értékrendje alapján egyetértek az igazgatótanács döntésével, hogy ideje továbbállnom" - írta.

Az 52 éves, elvált Eastbrook 1993-ban kezdett a McDonald's-nál egy londoni éttermük üzletvezetőjeként. 2011-ben elhagyta a céget, majd 2013-ban tért vissza. Előbb a McDonald's brit, majd észak-európai üzletágának vezetője lett, 2015-ben nevezték ki az egész cég vezérigazgatójának.

Az ő nevéhez kötik, hogy az elmúlt években a McDonald's megújította kínálatát, és nagyobb hangsúlyt helyezett a minőségi alapanyagokra. Az ő ötlete volt a McDonald's éttermeinek átalakítása is. Cégvezetői sikereit jelzi, hogy vezetésével a cég részvényárfolyama megduplázódott.

A McDonald's igazgatótanácsa pénteken döntött a kirúgásáról. Eastbrook a vezérigazgatóság mellett a cég elnöki posztjáról és igazgatótanácsából is távozik. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.