Beosztottjával randizott a McDonald's vezérigazgatója, kirúgták

külföld
2019 november 04., 07:08
comments 247

A McDonald's kirúgta vezérigazgatóját, Steve Eastbrookot. A vezérigazgató a cég tájékoztatása szerint egy beosztottjával folytatott viszonyt. És bár az kölcsönös beleegyezésen alapult, így is megsértette a vállalat belső szabályzatát. A cég közleménye szerint Eastbrook "rossz értékítéletről" tett tanúbizonyságot.

Eastbrook a McDonald's dolgozóinak küldött köremailjében elismerte a kapcsolatot, és azt is, hogy hibázott. "Vállalatunk értékrendje alapján egyetértek az igazgatótanács döntésével, hogy ideje továbbállnom" - írta.

Az 52 éves, elvált Eastbrook 1993-ban kezdett a McDonald's-nál egy londoni éttermük üzletvezetőjeként. 2011-ben elhagyta a céget, majd 2013-ban tért vissza. Előbb a McDonald's brit, majd észak-európai üzletágának vezetője lett, 2015-ben nevezték ki az egész cég vezérigazgatójának.

Az ő nevéhez kötik, hogy az elmúlt években a McDonald's megújította kínálatát, és nagyobb hangsúlyt helyezett a minőségi alapanyagokra. Az ő ötlete volt a McDonald's éttermeinek átalakítása is. Cégvezetői sikereit jelzi, hogy vezetésével a cég részvényárfolyama megduplázódott.

A McDonald's igazgatótanácsa pénteken döntött a kirúgásáról. Eastbrook a vezérigazgatóság mellett a cég elnöki posztjáról és igazgatótanácsából is távozik. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.