Törökország megüzente, hogy azokat az ISIS-eseket is hazatoloncolja, akiktől hazájukban megvonták az állampolgárságot

Törökország tekintet nélkül arra, hogy megfosztották-e állampolgárságától, haza fogja küldeni a fogságába esett külföldi ISIS-eseket, jelentette be az ország belügyminsiztere, Sulejman Soylu hétfőn. Az ISIS-ben több száz nyugati állampolgár harcolt, hazájukban a legtöbbjüket megfosztották állampolgárságától.

Törökország október közepén indított offenzívát Szíria észak-keleti, Kurdok lakta határvidékén. Az invázió célja állításuk szerint az országrészt uraló kurdok jelentette terrorfenyegetés elhárítása. Ellenfeleik, a Szíria észak-keleti részét ellenőrzésük alatt tartó kurdok addig a nyugati hatalmak legmegbízhatóbb szövetségeseiként harcoltak az ISIS ellen, területükön több tízezer ISIS-est tartottak fogságban.

Az invázió során több fogolytábor is török kézre került, ennek apropóján fenyegetőzhet most azzal a török belügyminiszter, hogy hazatoloncolják a külföldi harcosokat. (Via Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.