Törökország megüzente, hogy azokat az ISIS-eseket is hazatoloncolja, akiktől hazájukban megvonták az állampolgárságot

Törökország tekintet nélkül arra, hogy megfosztották-e állampolgárságától, haza fogja küldeni a fogságába esett külföldi ISIS-eseket, jelentette be az ország belügyminsiztere, Sulejman Soylu hétfőn. Az ISIS-ben több száz nyugati állampolgár harcolt, hazájukban a legtöbbjüket megfosztották állampolgárságától.

Törökország október közepén indított offenzívát Szíria észak-keleti, Kurdok lakta határvidékén. Az invázió célja állításuk szerint az országrészt uraló kurdok jelentette terrorfenyegetés elhárítása. Ellenfeleik, a Szíria észak-keleti részét ellenőrzésük alatt tartó kurdok addig a nyugati hatalmak legmegbízhatóbb szövetségeseiként harcoltak az ISIS ellen, területükön több tízezer ISIS-est tartottak fogságban.

Az invázió során több fogolytábor is török kézre került, ennek apropóján fenyegetőzhet most azzal a török belügyminiszter, hogy hazatoloncolják a külföldi harcosokat. (Via Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.