Egyenlő meccsprémiumot harcolt ki az ausztrál női fociválogatott

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ausztrál női és férfi fociválogatott, illetve a labdarúgó-szövetség megállapodott abban, hogy 

a jövőben a női játékosoknak is ugyanannyi meccsenkénti pénz járjon, mint a férfiaknak,és ők is ugyanolyan arányban részesüljenek a reklámbevételekből, mint a férfiak. Ez a 40 százalék azonban így is nagyobb összeget jelent a férfiak esetében, hiszen annak ellenére nagyobb a meccseik nézettsége és reklámértéke, hogy a férfi válogatott 41. a világranglistán, a női pedig nyolcadik. A megállapodást várhatóan szerda reggel jelentik be hivatalosan. 

Az ausztrál női válogatott az idei, franciaországi VB-nFotó: VALERY HACHE/AFP

A Matildasnak nevezett ausztrál női csapat idén azért is kampányt indított, hogy a nők ugyanakkora díjazást kaphassanak a világbajnokságon, mint a férfiak. Az amerikai női válogatott ugyanis négymillió eurót kapott, amiért megnyerte a franciaországi VB-t, miközben a 2018-ban győztes francia férfi csapat tagjainak 38 millió járt. (MTI, Telegraph

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.