Egyenlő meccsprémiumot harcolt ki az ausztrál női fociválogatott

Az ausztrál női és férfi fociválogatott, illetve a labdarúgó-szövetség megállapodott abban, hogy 

a jövőben a női játékosoknak is ugyanannyi meccsenkénti pénz járjon, mint a férfiaknak,és ők is ugyanolyan arányban részesüljenek a reklámbevételekből, mint a férfiak. Ez a 40 százalék azonban így is nagyobb összeget jelent a férfiak esetében, hiszen annak ellenére nagyobb a meccseik nézettsége és reklámértéke, hogy a férfi válogatott 41. a világranglistán, a női pedig nyolcadik. A megállapodást várhatóan szerda reggel jelentik be hivatalosan. 

Az ausztrál női válogatott az idei, franciaországi VB-nFotó: VALERY HACHE/AFP

A Matildasnak nevezett ausztrál női csapat idén azért is kampányt indított, hogy a nők ugyanakkora díjazást kaphassanak a világbajnokságon, mint a férfiak. Az amerikai női válogatott ugyanis négymillió eurót kapott, amiért megnyerte a franciaországi VB-t, miközben a 2018-ban győztes francia férfi csapat tagjainak 38 millió járt. (MTI, Telegraph

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.