A teljes Fidesz-uralom alatt álló Fehérváron kulcspozíciókat kapott az ellenzék, ezek után teljes konszenzussal szavazták meg a működési rendet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Cser-Palkovics csokizik.Fotó: botost/444.hu

Facebook-posztban ünnepelte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, hogy a Fejér megyei város más utat folytat a helyi politikában, mint ami az országban máshol jellemző.  

“Örülök és büszke vagyok rá, hogy miközben más városokban veszekedések kísérik az új testületek felállását, addig Székesfehérváron a demokrácia szabályait és szokásjogait is megtartva, teljes konszenzussal születtek meg ezek a döntések.”

- írta a kormánypárti politikus.

Cser-Palkovics bejegyzésének közvetlen kiváltó oka az, hogy csütörtökön konszenzussal, ellenszavazat nélkül sikerült megszavazni a bizottságok külső, szakértő tagjait. Mindezt azok után, hogy az október végi alakuló ülésen ugyanígy fogadták el az alpolgármestereket, a tanácsnokokat, a bizottsági elnököket és tagokat is.

Székesfehérvár azon megyei jogú városok közé tartozik, ahol a 2019-es választáson is tarolt a Fidesz, hiszen a polgármester egy több mint kétharmados Fidesz-többséggel működő közgyűlést irányít. 

Cer-Palkovics mégis kulcspozíciókat ajánlott az ellenzéknek, akik ezt el is fogadták. Hogy miért? Erről ezt írta:

“Mindig is a demokratikus gondolkodásnak alapjának tekintettem, hogy az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság (pénzügyek, költségvetés, gazdálkodás) elnöke, valamint a város vagyonával, közszolgáltatásaival kapcsolatos ellenőrző feladatokat ellátó tanácsnokok is ellenzéki képviselők legyenek.”

Aminek az lett a következménye, hogy 

“a közgyűlésben kialakult 2/3-1/3 arányhoz képest a kormánypárt önmérsékletének köszönhetően az ellenzék kedvezőbb arányban kaphatott szerepet a tanácsnoki és bizottsági struktúrában. Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában.”

Cser-Palkovics fideszes mainstreamtől elütő stílusáról ebben a 2017-es, 

A Fidesz Palvin Barbarájával együtt lepleztük le az amerikai PR-osok húzásait a Milka-gyárban

című helyszíni riportban is írtam.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.