Spanyol lapok szerint felakasztott Mussolinivel ünnepelte a Lazio ellen lőtt gólját a Celtic focistája

A skót Celtic játékosa, Olivier Ntcham egy kép tanúsága szerint fejjel lefelé emlékeztette az olasz csapat rajongóit arra, hogy végezte a Lazio-szurkoló Benito Mussolini, Olaszország fasiszta diktátora. Nem véletlenül, ő is célpontja volt a Lazio szélsőjobbos drukkerei által indított rasszista támadásoknak. Csütörtökön az Európa-liga csoportmeccsén a Celtic 2-1-re verte el a Laziót, a mindent eldöntő gólt Ntcham rúgta az utolsó percben.

Október végén a két csapat első meccsén is parázs hangulat volt. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítésekkel és rasszista skandálásokkal vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a szélsőjobboldali nézeteket közismerten kevéssé toleráló Celtic-drukkerek voltak hangosabbak. A meccsen aztán kifeszítettek egy leplet is, melyen Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!.

A spanyol lapok beszámolóival szemben skót portálok azt írják, ez csak egy kiragadott pillanat abból a mozdulatsorból, amikor a focista cigánykerekezéssel ünnepelt.