„Kövessétek a vezetőtöket” – a felakasztott Mussolinivel üzentek a Celtic drukkerei a Lazio szélsőjobbos táborának

Parázs hangulatban zajlott a skót Celtic és az olasz Lazio csütörtöki Európa-liga meccse, elsősorban ideológiai okokból. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítve és rasszista skandálásokkal vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a szélsőjobboldali nézeteket közismerten kevéssé toleráló Celtic-drukkerek voltak hangosabbak, írja a Yahoo Sports.

A meccs egy pontján a Celtic szurkolói kifeszítettek egy leplet is, melyen a Lazio-szurkoló egykori fasiszta olasz diktátor, Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!. 

De volt a stadionban olyan nagyobb molinó is, amelyik olaszul küldte el a Laziót: 

Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

A Lazio tábora nem először okozott külföldön felháborodást a rasszista megnyilvánulásaikkal, a klub igazgatója, Nicolo D'Angelo korábban már arról beszélt, hogy a szurkolóknak muszáj összeszedniük magukat és elkezdeniük viselkedni. Szerinte amúgy csak a szurkolók egy kis része okozza a problémát, de ez akkor is elfogadhatatlan. 

A meccset amúgy a Celtic 2-1-re megnyerte, így három meccs után 7 ponttal vezetik az Európa-liga E-csoportját. A második a kolozsvári CFR Cluj hat ponttal, a Lazio három ponttal a harmadik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.