„Kövessétek a vezetőtöket” – a felakasztott Mussolinivel üzentek a Celtic drukkerei a Lazio szélsőjobbos táborának

sport
2019 október 25., 11:07
comments 64

Parázs hangulatban zajlott a skót Celtic és az olasz Lazio csütörtöki Európa-liga meccse, elsősorban ideológiai okokból. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítve és rasszista skandálásokkal vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a szélsőjobboldali nézeteket közismerten kevéssé toleráló Celtic-drukkerek voltak hangosabbak, írja a Yahoo Sports.

link Forrás

A meccs egy pontján a Celtic szurkolói kifeszítettek egy leplet is, melyen a Lazio-szurkoló egykori fasiszta olasz diktátor, Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!. 

link Forrás

De volt a stadionban olyan nagyobb molinó is, amelyik olaszul küldte el a Laziót: 

photo_camera Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

A Lazio tábora nem először okozott külföldön felháborodást a rasszista megnyilvánulásaikkal, a klub igazgatója, Nicolo D'Angelo korábban már arról beszélt, hogy a szurkolóknak muszáj összeszedniük magukat és elkezdeniük viselkedni. Szerinte amúgy csak a szurkolók egy kis része okozza a problémát, de ez akkor is elfogadhatatlan. 

A meccset amúgy a Celtic 2-1-re megnyerte, így három meccs után 7 ponttal vezetik az Európa-liga E-csoportját. A második a kolozsvári CFR Cluj hat ponttal, a Lazio három ponttal a harmadik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.