Szerinted milyen az ideális nő / férfi alakja?

2019 november 8., péntek 14:08
168

A 444 segítségével végeznek online kutatást a testedzésről az ELTE Pszichológiai Intézet kutatói.

Mostanában szinte egyáltalán nem sportolok, általában sajnos kampányszerűen szoktam csak elkezdeni futni, fél évig csinálom rendszeresen, már egész jól megy, aztán túl hideg vagy meleg lesz, meghúzom valamimet, elutazom, és kikopik a dolog a mindennapokból. Aztán egy kb. egy évig megint nem mozgok, aztán fél évet újra, és így tovább.

A kérdőívet kitölteni viszont még így is, hogy éppen a nem sokat mozgós időszakban vagyok, érdekes volt. Egyrészt emlékezet rá, hogy lehetne mozogni, és például voltak részek, amikor az embernek rajzok alapján kell jelölnie, hogy saját magát milyen testtípusban látja, és mit gondol ideális nő és férfi alaknak, amik sportolástól függetlenül elgondolkoztatóak.

Ami engem kevésbé érint, de a tesztben rákérdezne a sportfüggőségre is, mert nyilván az edzést is túlzásba lehet vinni, és az ezzel töltött idő más fontos dolgok, emberi kapcsolatok, munka rovására mehet.

Az ELTE kutatói arra is kíváncsiak, hogy milyen okok, motivációk állhatnak a testmozgás hátterében: ki miért mozog, mi motiválja abban, hogy sportoljon, edzzen – akár keveset, akár sokat mozog hétköznapi élete során. Aki hetente akár egyszer mozog, annak érdemes kitöltenie a tesztet. A dolog kitöltése, attól függően, hogy ki mennyit mozog 15-25 perc. A végén visszajelzést kap arról, hogy fenyegeti-e őket a testedzés-függőség (engem szerencsére nem), és akik a végén megadják az emailcímüket, azok között 30 Decathlon vásárlási utalványt sorsolnak ki.

A kutatás eredményiéről a 444 majd beszámolunk.

ELTE testedzés kérdőív errefelé.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt