Szerinted milyen az ideális nő / férfi alakja?

teszt
2019 november 08., 14:08
comments 144

A 444 segítségével végeznek online kutatást a testedzésről az ELTE Pszichológiai Intézet kutatói.

Mostanában szinte egyáltalán nem sportolok, általában sajnos kampányszerűen szoktam csak elkezdeni futni, fél évig csinálom rendszeresen, már egész jól megy, aztán túl hideg vagy meleg lesz, meghúzom valamimet, elutazom, és kikopik a dolog a mindennapokból. Aztán egy kb. egy évig megint nem mozgok, aztán fél évet újra, és így tovább.

A kérdőívet kitölteni viszont még így is, hogy éppen a nem sokat mozgós időszakban vagyok, érdekes volt. Egyrészt emlékezet rá, hogy lehetne mozogni, és például voltak részek, amikor az embernek rajzok alapján kell jelölnie, hogy saját magát milyen testtípusban látja, és mit gondol ideális nő és férfi alaknak, amik sportolástól függetlenül elgondolkoztatóak.

Ami engem kevésbé érint, de a tesztben rákérdezne a sportfüggőségre is, mert nyilván az edzést is túlzásba lehet vinni, és az ezzel töltött idő más fontos dolgok, emberi kapcsolatok, munka rovására mehet.

Az ELTE kutatói arra is kíváncsiak, hogy milyen okok, motivációk állhatnak a testmozgás hátterében: ki miért mozog, mi motiválja abban, hogy sportoljon, edzzen – akár keveset, akár sokat mozog hétköznapi élete során. Aki hetente akár egyszer mozog, annak érdemes kitöltenie a tesztet. A dolog kitöltése, attól függően, hogy ki mennyit mozog 15-25 perc. A végén visszajelzést kap arról, hogy fenyegeti-e őket a testedzés-függőség (engem szerencsére nem), és akik a végén megadják az emailcímüket, azok között 30 Decathlon vásárlási utalványt sorsolnak ki.

A kutatás eredményiéről a 444 majd beszámolunk.

ELTE testedzés kérdőív errefelé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.