Szerinted milyen az ideális nő / férfi alakja?

A 444 segítségével végeznek online kutatást a testedzésről az ELTE Pszichológiai Intézet kutatói.

Mostanában szinte egyáltalán nem sportolok, általában sajnos kampányszerűen szoktam csak elkezdeni futni, fél évig csinálom rendszeresen, már egész jól megy, aztán túl hideg vagy meleg lesz, meghúzom valamimet, elutazom, és kikopik a dolog a mindennapokból. Aztán egy kb. egy évig megint nem mozgok, aztán fél évet újra, és így tovább.

A kérdőívet kitölteni viszont még így is, hogy éppen a nem sokat mozgós időszakban vagyok, érdekes volt. Egyrészt emlékezet rá, hogy lehetne mozogni, és például voltak részek, amikor az embernek rajzok alapján kell jelölnie, hogy saját magát milyen testtípusban látja, és mit gondol ideális nő és férfi alaknak, amik sportolástól függetlenül elgondolkoztatóak.

Ami engem kevésbé érint, de a tesztben rákérdezne a sportfüggőségre is, mert nyilván az edzést is túlzásba lehet vinni, és az ezzel töltött idő más fontos dolgok, emberi kapcsolatok, munka rovására mehet.

Az ELTE kutatói arra is kíváncsiak, hogy milyen okok, motivációk állhatnak a testmozgás hátterében: ki miért mozog, mi motiválja abban, hogy sportoljon, edzzen – akár keveset, akár sokat mozog hétköznapi élete során. Aki hetente akár egyszer mozog, annak érdemes kitöltenie a tesztet. A dolog kitöltése, attól függően, hogy ki mennyit mozog 15-25 perc. A végén visszajelzést kap arról, hogy fenyegeti-e őket a testedzés-függőség (engem szerencsére nem), és akik a végén megadják az emailcímüket, azok között 30 Decathlon vásárlási utalványt sorsolnak ki.

A kutatás eredményiéről a 444 majd beszámolunk.

ELTE testedzés kérdőív errefelé.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.