Valaki rasszista plakátokat rakott ki egy nyolcadik kerületi ellenzéki képviselőről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Ha egy ló lehet konzul, egy majom is lehet képviselő”. Ezzel a rasszista szöveggel tettek ki plakátokat Camara-Bereczki Ferenc józsefvárosi ellenzéki képviselőről, aki októberben szerzett egyéni mandátumot.

A fotót Camara-Bereczki osztotta meg a Facebookon, azt írja, kettőt szedett le a Harminckettesek terénél és hármat a Blaha Lujza térnél, de Erőss Gábor képviselő is talált néhányat. A lap aljára megtévesztésből kutyapártos logót nyomtattak, Camara-Bereczki azt írta, „természetesen biztos, hogy nem a kutyák voltak”, amit a párt is megerősített.

A félig bissau-guineai származású Camara-Bereczkivel mi is interjúztunk, amikor bemutattuk, hogyan húzott be az ellenzék esélytelennek tűnő körzeteket is Józsefvárosban. 

Frissítés: Néhény órával később a józsefvárosi Fidesz-KDNP közleményt adott ki, amelyben azt írják: 

„A Józsefvárosi Fidesz-KDNP elítéli a kirekesztés, a rasszizmus és az 
antiszemitizmus minden formáját, így a Camara-Bereczki Ferenc VIII. 
kerületi képviselőről kihelyezett sértő plakátokat is.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.