Valaki rasszista plakátokat rakott ki egy nyolcadik kerületi ellenzéki képviselőről

„Ha egy ló lehet konzul, egy majom is lehet képviselő”. Ezzel a rasszista szöveggel tettek ki plakátokat Camara-Bereczki Ferenc józsefvárosi ellenzéki képviselőről, aki októberben szerzett egyéni mandátumot.

A fotót Camara-Bereczki osztotta meg a Facebookon, azt írja, kettőt szedett le a Harminckettesek terénél és hármat a Blaha Lujza térnél, de Erőss Gábor képviselő is talált néhányat. A lap aljára megtévesztésből kutyapártos logót nyomtattak, Camara-Bereczki azt írta, „természetesen biztos, hogy nem a kutyák voltak”, amit a párt is megerősített.

A félig bissau-guineai származású Camara-Bereczkivel mi is interjúztunk, amikor bemutattuk, hogyan húzott be az ellenzék esélytelennek tűnő körzeteket is Józsefvárosban. 

Frissítés: Néhény órával később a józsefvárosi Fidesz-KDNP közleményt adott ki, amelyben azt írják: 

„A Józsefvárosi Fidesz-KDNP elítéli a kirekesztés, a rasszizmus és az 
antiszemitizmus minden formáját, így a Camara-Bereczki Ferenc VIII. 
kerületi képviselőről kihelyezett sértő plakátokat is.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.