Akkora a migrációs nyomás, hogy Bakondinak be kellett rohannia a tévébe megint

POLITIKA
2019 november 15., 21:07
comments 228

Bakondi György migrációügyi főriogató újra akcióban: ma este is elmondta az M1-nek, azt, amit az utóbbi négy évben kábé félezerszer: nő a migrációs nyomás. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója most azt fejtegette, hogy „százezer regisztrált migráns van a balkáni útvonalon”.

Törökország az utóbbi időben egy védett övezetet szeretne létrehozni Szíriában – magyarázta a kormány álláspontjának megfelelően a kurdok elleni török agressziót Bakondi, attól függetlenül, hogy ez alapvetően ellentmond a fő állításának, miszerint óriási migrációs roham készülődik megint. Az ellentmondást azzal a huszárvágással oldotta fel, hogy ezek a pofátlan migránsok tudomást sem vesznek a török erőfeszítésekről, és inkább Európa felé indultak. A görög szigetek migránsokkal telítettek, akik pedig eljutottak a szárazföldre, könnyen átjutnak Bosznia-Hercegovinába. Onnan ugyan Horvátország felé nehezebb a továbbjutás a szigorú horvát határőrizet miatt, de Szerbia felé sokan elindulnak, így a Vajdaságban is érezhetően nőtt a számuk – mondta Bakondi.

Ezután rátért arra, amiért ezt az egészet most előráncigálta: az EU a hibás. Pontosabban: „migrációval kapcsolatos tevékenysége eddig eredménytelen”, nem tudták megakadályozni a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást, azt, hogy jogsértő módon ismeretlen identitású személyek jussanak be az EU-ba. Mi több, az Európa határait védelmező országokat, így például Magyarországot bírálják.

„Abban bízunk hogy az új Európai Bizottság egy új alapokra helyezett, minden nemzet szuverenitását figyelembe vevő konszenzusos megoldást keres a migrációra. Magyarország, ahogy eddig is, megtesz mindent, hogy szilárdan őrizze határait, védje a magyar emberek biztonságát és Európát” – mutatott rá Bakondi Györgyaz MTI tudósítása szerint.

Ezek után az embernek kedve támad elvégezni egy számítást: vajon hányszor nőtt a „migrációs nyomás” az utóbbi négy évben? Gyors Google-keresés alapján: nőtt október 20-án, november 11-én, június elsején, július 19-én, szeptember 8-án, tavaly december 8-án, február 15-én, és folytathatnánk pár száz dátummal. Összességében tehát kijeenthetjük: a migrációs nyomás szogorúan monoton nő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.