Svédország lezárja a Julian Assange elleni nemierőszak-ügyet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Svédország lezárja a Julian Assange-zsal, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójával szemben nemi erőszak gyanúja miatt indított nyomozást - jelentette be kedden Eva-Marie Persson svéd főügyész-helyettes. Persson szerint az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékok megalapozottak, de majdnem egy évtizedet követően a szemtanúknak az üggyel kapcsolatos emlékei már elhalványultak.

Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a vádhatóság döntése ellen fellebbezést is be lehet nyújtani.

Júniusban egyébként egy svéd bíróság úgy döntött, hogy Assange-ot, aki tagadja bűnösségét, nem lehet őrizetbe venni.

A férfit idén rakták ki Ecuador londoni nagykövetségről, ahol 2012-ben menedéket kapott. Az angol rendőrök őrizetbe is vették, és le kellett ülnie egy 50 napos büntetést, amiért 2012-ben meglépett a hatóságok elől. Assange kiadását az Egyesült Államok is kérte, ott titkos dokumentumok kiszivárogtatása miatt indulna ellene eljárás. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.