Egész éjjel vitáztak parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorításáról

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szerda este kezdték és egész éjjel zajlott az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és a házszabályt érintő módosítások együttes általános vitája a parlamentben. Az atv.hu beszámolója szerint reggel 6 órakor rendelt el szünetet Lezsák Sándor levezető elnök. 

Az ellenzéki felszólalók keményen kritizálták a módosítást:

  • a jobbikos Szilágyi György szerint az ellenzéket megpróbálják kizárni abból, hogy gyakorolhassák a népképviseletet,
  • Demeter Márta szerint az előzetes bejelentkezés bevezetése ebben alkalmas arra, hogy az ellenzéki képviselők fogadását valamilyen indokból elutasítsák, elhalasszák,
  • a liberális Bősz Anett hozzászólásában kiemelte, hogy a törvény olyan gumiszabályokat ad a kormány kezébe, amikkel bosszúhadjáratot lehet folytatni az ellenzék ellen,
  • a szocialista Korózs Lajos arról beszélt, hogy a kormánypártok elvették annak a lehetőségét, hogy értelmes vitákat lehessen folytatni a parlamentben,
  • míg párttársa, Mesterházy Attila feltette a kérdést, hogy  mekkora felzúdulás lett volna a jobboldali padsorokban, ha a Horn- vagy a Gyurcsány-kormányok idején egy hasonló előterjesztéssel állt volna elő a baloldal.

Az ellenzéki kritikákra a kormánypárti Mátrai Márta úgy reagált, hogy

az országgyűlési szabályok egyformán vonatkoznak a kormánypárti és ellenzéki képviselőkre.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.