A világ egyik leghíresebb mémembere megadta magát az OK, Boomer-mémnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Kedves milleniálok,

Minden negyedik twitem alkalmas az “OK, Boomer” válasz kiváltására. Úgyhogy posztolás helyett ezeket a twiteket magamban fogom tartani és én mondom saját magamnak azt, hogy “OK, Boomer”, megkímélve titeket a válaszolás kötelezettségétől, engem pedig a generációs megalázástól.

OK, milleniálok?"

Ezt a parodisztikusan boomernyelven fogalmazott twitet - figyeld meg a megszólítást! - nem más írta, mint Neil DeGrasse Tyson asztrofizikus-tudománynépszerűsítő médiasztár-mémember. 

A Z-generációsnál is fiatalabb olvasók kedvéért mutatom, hogy ő az:

Hogy kik azok a boomerek és mi az, hogy “OK. Boomer?” Hát például akik egy szót sem értenek ebből a posztból. 

A “boomer” az úgynevezett baby boom generáció második világháború után született tagjait, vagyis durván a mai fiatalok 73-54 éves szüleit jelenti, az “OK, Boomer” pedig egy mém, vagyis mémbeszólás és kábé azt jelenti, mintha magyarul azt mondanánk, hogy “Jól van, nyugger!”, esetleg 

“Nyugi, nyugger!” 

Az egész annak a történelemben sosem tapasztalt jelenségnek a kicsapódása, miszerint a fiatalok gúnyolódnak az öregeken és kritizálják őket, amiért totyakos szerencsétlenek. A mémet két héttel ezelőtt emelte a mainstreambe Chloe Swarbrick 25 éves új-zélandi zöld képviselőnő, aki a parlamenti felszólalásába beleugató képviselőtársát egy odavetett “OK, Boomer”-rel tette helyre, amivel bekerült a világ összes online újságjába és tévéhíradójába. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.