A világ egyik leghíresebb mémembere megadta magát az OK, Boomer-mémnek

INTERNET
2019 november 25., 09:33

"Kedves milleniálok,

Minden negyedik twitem alkalmas az “OK, Boomer” válasz kiváltására. Úgyhogy posztolás helyett ezeket a twiteket magamban fogom tartani és én mondom saját magamnak azt, hogy “OK, Boomer”, megkímélve titeket a válaszolás kötelezettségétől, engem pedig a generációs megalázástól.

OK, milleniálok?"

Ezt a parodisztikusan boomernyelven fogalmazott twitet - figyeld meg a megszólítást! - nem más írta, mint Neil DeGrasse Tyson asztrofizikus-tudománynépszerűsítő médiasztár-mémember. 

link Forrás

A Z-generációsnál is fiatalabb olvasók kedvéért mutatom, hogy ő az:

Hogy kik azok a boomerek és mi az, hogy “OK. Boomer?” Hát például akik egy szót sem értenek ebből a posztból. 

A “boomer” az úgynevezett baby boom generáció második világháború után született tagjait, vagyis durván a mai fiatalok 73-54 éves szüleit jelenti, az “OK, Boomer” pedig egy mém, vagyis mémbeszólás és kábé azt jelenti, mintha magyarul azt mondanánk, hogy “Jól van, nyugger!”, esetleg 

“Nyugi, nyugger!” 

Az egész annak a történelemben sosem tapasztalt jelenségnek a kicsapódása, miszerint a fiatalok gúnyolódnak az öregeken és kritizálják őket, amiért totyakos szerencsétlenek. A mémet két héttel ezelőtt emelte a mainstreambe Chloe Swarbrick 25 éves új-zélandi zöld képviselőnő, aki a parlamenti felszólalásába beleugató képviselőtársát egy odavetett “OK, Boomer”-rel tette helyre, amivel bekerült a világ összes online újságjába és tévéhíradójába. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.