Négy góllal kikapott a magyar női kézilabdaválogatott a spanyoloktól

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Spanyolország simán legyőzte Magyarországot a női kézilabda-vébén a japán Kumamotóban.Fotó: Jamamura Hirosi/MTI/MTVA

Vereséggel folytatta szereplését a tokiói világbajnokságon a magyar női kézilabdaválogatott. A magyarok kimondottan rosszul kezdték a spanyolok elleni meccset, az ellenfél a hatodik percben már 4:0-ra vezetett. A magyarok szövetségi kapitánya, a dán Kim Rasmussen hiába kért időt, a helyzet még romlott is. A magyar csapat végül 11:5-ös spanyol vezetésnél váltott lendületet, és zárkózott fel 14:12-re, hogy aztán egy újabb összeomlás után öt gólos hátrányban vonuljon el a szünetre.

A második félidőben sem változott semmi, a sok hibával játszó magyar csapat nem tudott felzárkózni - pedig közben Bíró Blanka hatalmas formában védett, 16 perc alatt 9 lövést is megfogott. A vége így is négy gólos vereség lett:

Spanyolország-Magyarország 29-25 (18-13)Ez a vereség egyben azt is jelenti, hogy Magyarországnak a hátralevő meccsein két további európai riválisa, Montenegro és Románia egyikét biztosan le kell győznie, hogy esélye legyen a továbbjutást jelentő harmadik hely megszerzésére a csoportban. Ez már azért is fontos volna, mert a tokiói világbajnokság a jövő évi olimpia egyik kvalifikációs selejtezője is: a világbajnok már most megszerezheti a részvétel jogát, a vébé 2-7. helyezettje márciusban újabb selejtezőtornát játszhat.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.