Pontot tett karrierje végére a brit Aposztrófvédő Társaság

Egy védelem nélkül maradt, kétségbeesett aposztróf.Fotó: Tanya Hart / Flickr CC BY 2.0

Feladja szélmalomharcát a brit Aposztrófvédő Társaság. A szervezetet 2001-ben alapította az egykori újságíró, John Richards azzal a céllal, hogy erőnek erejével is megvédjék a brit helyesírás szabályai szerinti központozást, de most pontot tettek a harc végére. "A tudatlanság és a lustaság győzött" - mondta a 96 éves Richards.

"Mi, és világszerte rengeteg támogatónk minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a a modern időket jellemző tudatlanság és lustaság nyert" - írta, hozzátéve, hogy ma már "egyre kevesebb szervezet és személy törődik az aposztróf helyes használatával az angol nyelvben".

Pedig olyan szépen indult a kezdeményezés. Richards saját bevallása szerint 2001-ben, amikor megelégelte, hogy állandóan ugyanazokat a hibákat látja mindenhol, abban a reményben indította a társaságot, hogy csak talál még egy fél tucat embert, aki hasonlóan érez. "Nem találtam fél tucatot. Ellenben azután, hogy a kesergésem egy országos lapban is megjelent, egy hónapon belül több mint ötszáz támogató levelet kaptam, és nemcsak Nagy-Britanniából, hanem Amerikából, Ausztráliából, Franciaországból, Svédországból, Hongkongból és Kanadából is". (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.