Pontot tett karrierje végére a brit Aposztrófvédő Társaság

2019 december 1., vasárnap 16:25
279
Egy védelem nélkül maradt, kétségbeesett aposztróf. Fotó: Tanya Hart / Flickr CC BY 2.0

Feladja szélmalomharcát a brit Aposztrófvédő Társaság. A szervezetet 2001-ben alapította az egykori újságíró, John Richards azzal a céllal, hogy erőnek erejével is megvédjék a brit helyesírás szabályai szerinti központozást, de most pontot tettek a harc végére. "A tudatlanság és a lustaság győzött" - mondta a 96 éves Richards.

"Mi, és világszerte rengeteg támogatónk minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a a modern időket jellemző tudatlanság és lustaság nyert" - írta, hozzátéve, hogy ma már "egyre kevesebb szervezet és személy törődik az aposztróf helyes használatával az angol nyelvben".

Pedig olyan szépen indult a kezdeményezés. Richards saját bevallása szerint 2001-ben, amikor megelégelte, hogy állandóan ugyanazokat a hibákat látja mindenhol, abban a reményben indította a társaságot, hogy csak talál még egy fél tucat embert, aki hasonlóan érez. "Nem találtam fél tucatot. Ellenben azután, hogy a kesergésem egy országos lapban is megjelent, egy hónapon belül több mint ötszáz támogató levelet kaptam, és nemcsak Nagy-Britanniából, hanem Amerikából, Ausztráliából, Franciaországból, Svédországból, Hongkongból és Kanadából is". (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt