Batman meghunyászkodott, a DC Comics írtja a Twitterről a képet, ami nem tetszik Kína urainak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jó nagy slamasztikába kavarta magát a DC Comics, miután a kínai hatalom nyavalygása hatására elkezdett letörölni az internetről egy ott gyorsan terjedő képkockát a december 11-én megjelenő The Dark Knight Returns: The Golden Child című képregényéből.

A képen Batman egy Molotov-koktélt hajít éppen "A jövő fiatal" felirat előtt. A felirat amúgy magára a történetre vonatkozik, az új képregényben mutatkozhat majd be a szuperhősök új generációja, köztük a címben is emlegetett Aranyifjú (Golden Child), Johnathan Kent, Gotham legújabb megmentője is.

Persze az áthallás is egyértelmű: Hongkongban hónapok óta lázonganak, főleg a fiatalok a kínai hatalom ellen, amely szerintük a város demokratikus hagyományait fenyegeti. Ezért is reagáltak ennyire érzékenyen a kínai cenzorok, akik előtt meghajolva a DC Comics elkezdte törölni a képet.

Ezzel persze azonnal magukra is szabadították az ellenoldal és a rajongók haragját is.

(Via Quartz

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.