Batman meghunyászkodott, a DC Comics írtja a Twitterről a képet, ami nem tetszik Kína urainak

Jó nagy slamasztikába kavarta magát a DC Comics, miután a kínai hatalom nyavalygása hatására elkezdett letörölni az internetről egy ott gyorsan terjedő képkockát a december 11-én megjelenő The Dark Knight Returns: The Golden Child című képregényéből.

A képen Batman egy Molotov-koktélt hajít éppen "A jövő fiatal" felirat előtt. A felirat amúgy magára a történetre vonatkozik, az új képregényben mutatkozhat majd be a szuperhősök új generációja, köztük a címben is emlegetett Aranyifjú (Golden Child), Johnathan Kent, Gotham legújabb megmentője is.

Persze az áthallás is egyértelmű: Hongkongban hónapok óta lázonganak, főleg a fiatalok a kínai hatalom ellen, amely szerintük a város demokratikus hagyományait fenyegeti. Ezért is reagáltak ennyire érzékenyen a kínai cenzorok, akik előtt meghajolva a DC Comics elkezdte törölni a képet.

Ezzel persze azonnal magukra is szabadították az ellenoldal és a rajongók haragját is.

(Via Quartz

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.