Batman meghunyászkodott, a DC Comics írtja a Twitterről a képet, ami nem tetszik Kína urainak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Jó nagy slamasztikába kavarta magát a DC Comics, miután a kínai hatalom nyavalygása hatására elkezdett letörölni az internetről egy ott gyorsan terjedő képkockát a december 11-én megjelenő The Dark Knight Returns: The Golden Child című képregényéből.

A képen Batman egy Molotov-koktélt hajít éppen "A jövő fiatal" felirat előtt. A felirat amúgy magára a történetre vonatkozik, az új képregényben mutatkozhat majd be a szuperhősök új generációja, köztük a címben is emlegetett Aranyifjú (Golden Child), Johnathan Kent, Gotham legújabb megmentője is.

Persze az áthallás is egyértelmű: Hongkongban hónapok óta lázonganak, főleg a fiatalok a kínai hatalom ellen, amely szerintük a város demokratikus hagyományait fenyegeti. Ezért is reagáltak ennyire érzékenyen a kínai cenzorok, akik előtt meghajolva a DC Comics elkezdte törölni a képet.

Ezzel persze azonnal magukra is szabadították az ellenoldal és a rajongók haragját is.

(Via Quartz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.