Leszedte az Amazon az auschwitzi haláltáboros karácsonyfadíszeket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Auschwitzi Emlékmúzeum tiltakozásának hatására az Amazon webáruház több, a karácsonyi szezonban árusított ajándéktágyat is levett a kínálatából. Ezeket külső partnerek árulták az Amazon piacterén.

A múzeum felháborodott reakcióját olyan árucikkek váltották ki, mint a haláltáboros kerámia karácsonyfadísz "Krakkó, Lengyelország" felirattal:

illetve felirat nélkül, de harang alakú díszen:

az ugyanezzel a képpel díszített sörnyító hűtőmágnes:

és az Auschwitz II-Birkenau haláltábor vasúti kapujával díszített fadísz:

De létezik szerelmi zálognak kinéző bizsu is ezzel a mintával:

valamint a marhavagonos karácsonyfadísz:

és halátáboros-őrtornyos egérpad:

Ezek a kerámia fadíszek egyébként egy szuvenírsorozat részei, amiket a világ legkülönbözőbb városainak ismert épületeiről készült fotók díszítenek. A gyártó egy Jollin Travel Gifts nevű cég.

Miután az emlékmúzeum több twitben is beszámolt a morbid árucikkekről, az Amazon gyorsan eltávolította azokat az oldaláról, a CNN-nek pedig azt nyilatkozták, hogy minden elárusító partnerüknek be kell tartania a piactér szabályait, aki pedig megszegi ezeket, azokkal szemben fellépnek és végső büntetésként akár teljesen ki is zárhatják őket az oldalon való árúsításból. Ebben az esetben - egyelőre - csak magukat az árucikkeket szedték le, az eladók maradhattak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.