Leszedte az Amazon az auschwitzi haláltáboros karácsonyfadíszeket

2019 december 2., hétfő 11:19
104

Az Auschwitzi Emlékmúzeum tiltakozásának hatására az Amazon webáruház több, a karácsonyi szezonban árusított ajándéktágyat is levett a kínálatából. Ezeket külső partnerek árulták az Amazon piacterén.

A múzeum felháborodott reakcióját olyan árucikkek váltották ki, mint a haláltáboros kerámia karácsonyfadísz "Krakkó, Lengyelország" felirattal:

illetve felirat nélkül, de harang alakú díszen:

az ugyanezzel a képpel díszített sörnyító hűtőmágnes:

és az Auschwitz II-Birkenau haláltábor vasúti kapujával díszített fadísz:

De létezik szerelmi zálognak kinéző bizsu is ezzel a mintával:

valamint a marhavagonos karácsonyfadísz:

és halátáboros-őrtornyos egérpad:

Ezek a kerámia fadíszek egyébként egy szuvenírsorozat részei, amiket a világ legkülönbözőbb városainak ismert épületeiről készült fotók díszítenek. A gyártó egy Jollin Travel Gifts nevű cég.

Miután az emlékmúzeum több twitben is beszámolt a morbid árucikkekről, az Amazon gyorsan eltávolította azokat az oldaláról, a CNN-nek pedig azt nyilatkozták, hogy minden elárusító partnerüknek be kell tartania a piactér szabályait, aki pedig megszegi ezeket, azokkal szemben fellépnek és végső büntetésként akár teljesen ki is zárhatják őket az oldalon való árúsításból. Ebben az esetben - egyelőre - csak magukat az árucikkeket szedték le, az eladók maradhattak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt