Kim Dzsongun fehér lova hátán felment a szent hegyre, azaz hamarosan fontos bejelentés jöhet Észak-Koreában

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Észak-Koreában még decemberben fontos döntések várhatóak az ország irányításával kapcsolatban, és a diktatúrában ezt mindig a személyi kultusz és a szimbolikus államvezetés felerősödése előzi meg. Jól jelzi ezt az is, hogy Kim Dzsongun fogta magát, és ismét kilovagolt fehér lován a szakrális hegy szűz havába, hogy ott forradalmi csatatereket tekintsen meg.

Fotó: STR/AFP

Kim októberben egyszer már meglovagolta a Pektu-hegyet, most viszont terjedelmesebb közlemény is kísérte a látogatását az állami propagandamédiában, mely szerint a hónap végén lesz esedékes az állampárt, a Koreai Munkáspárt központi bizottságának hetedik plenáris ülése, ami a rezsim belföldi és külföldi lépéseinek alapvető irányát jelölheti majd ki. 

A Washington Postnak nyilatkozó Észak-Korea-szakértő szerint Phenjan bejelentése vélhetően nem fog majd tetszeni az Egyesült Államoknak, legalábbis az eddigi körítésből és a közlemény megfogalmazásából arra lehet számítani, hogy Kim továbbra is ellenséges hangot fog megütni mind az USA-val, mind Dél-Koreával szemben. Ezen kívül arra lehet számítani, hogy Észak-Korea bejelenti, véget vetnek a nukleáris egyeztetéseknek és az ország továbbra is atomhatalom marad. 

Fotó: STR/AFP

Észak-Korea tavasszal év végéig adott időt az Egyesült Államoknak, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, azaz elsősorban a szankciók feloldását, különben az ország egy új útra léphet. Ez a határidő járhat most le. 

A Pektu-hegy Észak-Korea legmagasabb pontja, és rendkívül fontos szerepet tölt be a diktatúra mitológiájában: itt született Kim apja, Kim Dzsongil, és egy fontos katonai támaszpont volt a nagyapja, Kim Ir Szen számára, aki itt küzdött a japánok ellen. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!