Greta Thunberg: Szünetet tartok, pihennem kell

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Az ünnepekre hazautazok, majd szünetet tartok, pihennem kell," mondta újságíróknak Torinóban Greta Thunberg. A 16 éves svéd aktivista hozzátette: egyelőre nem tudja, hogy milyen hosszú szünetet tart, de ígéri, hogy 

"2020 a cselekvés éve lesz."

"Akkora nyomást fogunk kifejteni a hatalmon lévőkre, hogy az végre cselekvésre és felelősségvállalásra sarkalja őket," fogalmazott. 

A Time magazin a héten jelentette be, hogy az idei év embere Greta Thunberg lett. A lap döntését a lány által indított mozgalom hatásával indokolta: 

"16 hónap alatt államfők előtt mondott beszédet az ENSZ-közgyűlés általános ülésszakán, találkozott a pápával,  és  4 millió embert ösztönzött arra, hogy csatlakozzon a 2019. szeptember 20-i világméretű klímasztrájkhoz, amely a történelem legnagyobb éghajlatváltozás elleni tüntetése volt."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!