Fel kell készülni rá, hogy sokkal több lesz a közös költség jövőre

Jelentősen emelkedhet jövőre a közös költség - mondta a Társasházkezelők Szakszövetségének elnöke az RTL Híradónak. Számításaik szerint egyetlen év alatt 

  • több mint 30 százalékkal drágult a karbantartás, 
  • a takarítás csaknem 15 százalékkal,
  • ráadásul megszűnt a lakástakarékok állami támogatása, ami az előtakarékoskodó lakóközösségeknek nagy segítséget jelentett.

Varga Mihály korábban megígérte, hogy gondolkoznak a lakástakarékok miatt elvesztett felújítási lehetőségek pótlásán, de eddig nem jutottak eredményre. A kormány most azt válaszolta az RTL-nek, hogy most is adnak adókedvezményt például a műemlék épületek felújítására.

A KSH adatai szerint egy 50-60 négyzetméteres lakás havi közös költsége idén 8500 forint, ami több mint 5 százalékos emelkedést jelentett egy év alatt. A szakszövetség elnöke arra figyelmeztet, hogy ha a közös költség nem követi a szolgáltatások árának emelkedését, akkor felgyűlnek a problémák.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó