40 tonna szemetet rakott le egy olasz kamion Baranya megyében a bokrok közé

Mintegy negyven tonna hulladéktól szabadulhatott meg illegálisan Baranyában a napokban egy olasz kamion vezetője - írja a Szabad Pécs. A lap információi szerint az ügyben nyomozás is indult. A Szabad Pécset egy olvasó értesítette, ő arról számolt be, hogy a napokban egy olasz rendszámú, fehér kamion rakott le rengeteg szemetet Komló és Mánfa között.

A jármű a földúton be is ragadt a sárba, egy traktorost kellett hívni, hogy kihúzza, és vélhetően a traktoros segített a szemét bokrok közé tolásában is. A szemétkupacokról később több szemtanú is felvételeket készített, de készült fotó magáról a kamionról is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.