Elrabolták a tálibok a békéért menetelő afgánokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elrabolták a tálibok egy civil békemozgalom 27 tagját Afganisztán nyugati részén. A Népi Békemozgalom (PPM) aktivistái két hete keltek útra Herat tartományból, hogy tűzszünetet követeljenek. A szomszédos Farah tartományig jutottak, ahol nyomuk veszett.

Maszúd Bahtavar, Farah helyettes kormányzója szerint a hat autóval közlekedő aktivistákat Táibok állították meg egy főúton, majd ismeretlen helyre hurcolták őket.

A tálibok azzal gyanúsítják a PPM-et, hogy valójában az afgán kormány hozta létre a mozgalmat, ezt a PPM tagadja. A mozgalom 2018 elején alakult Helmand tartományban, miután egy pokolgép 17 civillel végzett egy focistadionban. Azóta az ország több tartományában is tartottak felvonulásokat, gyakran tálibok ellenőrizte területeken áthaladva. (Via BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót