Böjte Csaba a felcsúti akadémia évzáróján: Milyen jó lenne, ha 15 millió magyar akadémiája volnánk

sport
2019 december 30., 15:14

Böjte Csabával ünnepelte a felcsúti Puskás Akadémia évzáróját december közepén, derült ki a klub honlapján közzétett beszámolóból. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetes a fiatal focistáknak beszédét mondott, amit közös imádság zárt. 

"Ha hiszik, ha nem, tegnap a dévai templomban imádkoztam, s megjelent egy angyal. Megkérdezte, hova jövök, s elmondtam. Erre azt mondta, kérhetek három dolgot. Elmondom, hogy mit kértem,"

mondta Böjte. 

  • "Először is azt, hogy az akadémia karácsonyfája alá egy csomagba legyen berakva a reményből, a bátorságból, a kitartásból, amellyel Jézus a világba jött."
  • "Második kérésem számotokra az angyalhoz az volt, hogy milyen jó lenne, ha 15 millió magyar akadémiája volnánk, ha minél többen sportolnának a Kárpát-medencében, mert a templom akkor szép, ha tele van, ez az akadémia is legyen hát tele!" 
  • "A harmadik kérésem pedig az volt, hogy legyen minél több gól, végül is egy akadémia attól működik. Szívem minden szeretetével imádkoztam ezért,”

árulta el a szerzetes. Az évzárón az alapító Orbán Viktor a szokásoktól eltérően nem szólt a tanítványokhoz, Mészáros Lőrinc viszont igen. Az akadémia kuratóriumának elnöke, miután felsorolta az idei eredményeket, megállapította, hogy 

"volt értelme az elmúlt tizenhárom évnek, volt sok siker és öröm, de hisszük, hogy még ennél is többet kell dolgozni, s akkor még ennél is többet érhetünk el. Célunk, hogy labdarúgóink egyéni képzését helyezzük fókuszba, s hogy fiataljaink erősebb, magasabb osztályban is pallérozódhassanak."