Durvul az MSZP-Momentum angyalföldi küzdelme: zsarolás, ellenjelölt és 2022

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Méginkább egymásnak feszült az MSZP és a Momentum a 13. kerületi önkormányzati időközi választás miatt, számolt be az ATV Híradója. Angyalföldön március elsején tartanak egyetlen képviselőhelyre időközi választást a momentumos Kerpel-Fronius Gábor helyére. Kerpel-Fronius azután mondott le mandátumáról, hogy főpolgármester-helyettessé nevezték ki. A két párt azután kapott össze, hogy 

Kerpel-Fronius lemondásakor odaígérte a jelölés jogát a szocialistáknak,

  • de erről pártja nem tudott, 
  • a Momentum vezetése végül felülbírálta döntését,
  • amin az MSZP kiakadt,
  • és még ellenjelöltet is állított.

"Nagyon rosszul tárgyaltam, ott helyben azt kellett volna mondani, hogy erről én nem dönthetek,"

vallotta be Kerpel-Fronius hétfő reggel az ATV-ben. Hozzátette: 

"kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a 13. kerületben."

Elmondása szerint odáig fajult a helyzet, hogy a kerületi szocialisták közölték vele: ha a Momentum nem adja, amit ígért, akkor a 13. kerületi polgármester, Tóth József, nem szavazza meg kinevezését a Fővárosi Közgyűlés alakulóülésén. Majd elhangzott a műsorban, hogy

Tulajdonképpen ez egy zsarolás?

Nem tudom, hogy használnám-e ezt a szót, de lehet ezt így is gondolni.

Az MSZP nyitott a megegyezésre, a párt budapesti elnöke szerint még nem biztos, hogy két jelöltet indít az ellenzék. Molnár Zsolt kijelentette: 


"arra kell figyelni a kommunikációban valóban 2022 felé vezető úton ne legyen nagyobb tüske, mint amekkora minimálisan szükséges és valóban, abból lehet majd valamilyen következtetést levonni, hogy ki hogyan szerepel ezen az időközi megmérettetésen , amit akár előválasztásnak is tekinthetünk a 2022 felé vezető úton”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.