Németországban futtatott lányokat egy magyar bűnszervezet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Prostituáltként bocsátották áruba a lányokat egy magyar bűnszervezet tagjai külföldön. Az öt elkövető egymás között is kereskedett a nőkkel a nagyobb haszon reményében - írja a Blikk a police.hu-ra hivatkozva. Az elkövetők közül hármat, azaz egy fóti családot már március 26-elfogták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a TEK emberei egy közös akcióban, arra azonban csak most derült fény, hogyan is működött a bűnszervezet. A másik két elkövetőt végül novemberben kapták el.

A 2014-ben indult nyomozás kiderítette, hogy a bűnszervezet hamis ígéretekkel hálózott be nehéz sorsú, többnyire mélyszegénységben élő és idegen nyelveket nem beszélő nőket, majd Németországban, főként Nürnbergben és Augsburgban kényszerítették prostitúcióra őket. A lányokat egymás között is adták-vették, attól függően, ki mennyi hasznot remélt az adott lány futtatásából.

Az áldozatoknak minimum 5 kuncsaftot kellett vállalniuk naponta, aki ezt nem tette meg, vagy más módon ellenkezett, azt bezárták, kényszert alkalmaztak vele szemben. A lányok által keresett pénzt a bűnszövetkezet tagjai élték fel, a lányoknak semmi nem maradt, enni is csak annyit kaptak, hogy épp ne haljanak éhen. Természetesen a tőrbecsalt lányok orvosi ellátásáról sem gondoskodtak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér