Kate McKinnon a tévéből jött rá, hogy nem alien, csak leszbikus

A Golden Globe idén sem maradt emlékezetes beszédek nélkül, az egyik pedig nem máshoz, mint Kate Mckinnonhoz, híres amerikai komikához fűződik, aki a Saturday Night Live showműsorból lehet ismerős. McKinnon a tegnap esti beszédében hálát mondott Ellen DeGeneres humorista tévésztárnak, amiért ráébresztette, hogy melegnek lenni mégsem olyan rossz dolog.

A komikus beszédében elmondta, hogy amikor fiatal korában rájött, hogy leszbikus, akkor azt gondolta, hogy ez olyan, mintha alien DNS-e lenne. A felfedezésnek köszönhetően még az álma is szertefoszlott, hogy egy nap majd tévében szerepelhet. De aztán mit ad isten, meglátta a régóta vállaltan leszbikus Ellen DeGenerest poénkodni a tévében, és rájött, hogy nincs minden remény veszve, melegként is a képernyőre lehet kerülni. (The New York Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.