A Capitolium lépcsőjén vették őrizetbe a friss Golden Globe-díjas Joaquin Phoenixet

külföld
2020 január 11., 07:47
Joaquin Phoenix a washingtoni Kapitólium lépcsőjén Jane Fonda Pénteki Tűzriadó című tüntetéssorozatának legutóbbi felvonulásán.
photo_camera Joaquin Phoenix a washingtoni Kapitólium lépcsőjén Jane Fonda Pénteki Tűzriadó című tüntetéssorozatának legutóbbi felvonulásán. Fotó: TASOS KATOPODIS/AFP

Világsztárokat vett őrizetbe pénteken a rendőrség Washingtonban, az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium lépcsőjén. Itt a pénteki klímasztrájk mintájára a világhírű, és politikailag már a hatvanas évek óta nagyon aktív Jane Fonda szokott tiltakozásokat tartani Pénteki Tűzriadó címen. Tiltakozásához rendre más világsztárok is csatlakoznak.

Martin Sheen is a tüntetőkkel vonult, őt is előállították.
photo_camera Martin Sheen is a tüntetőkkel vonult, őt is előállították. Fotó: TASOS KATOPODIS/AFP

Pénteken például Martin Sheen - ő nemrégiben Fonda elvált férjét alakította a nagysikerű Grace és Frankie című sorozatban - és a friss Golden Globe-díjas Joaquin Phoenix csatlakoztak hozzá, őrizetbe is vették mindkettőt. A Pénteki Tűzriadó szóvivője, Ira Arlook tájékoztatása szerint Phoenix közvetlenül Fonda oldalán állt, amikor elvezették.

Jane Fonda az egy héttel ezelőtti tüntetésen az Ifjú Sheldont alaktó Iain Armitage társaságában. Fonda, aki már a hatvanas évek óta mozgalmár, rendre megússza az előállítást.
photo_camera Jane Fonda az egy héttel ezelőtti tüntetésen az Ifjú Sheldont alaktó Iain Armitage társaságában. Fonda, aki már a hatvanas évek óta mozgalmár, rendre megússza az előállítást. Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A tüntetésen ott volt Maggie Gyllenhaal is, de az ő előállításáról nem érkezett hír.

A pénteki tüntetésen amúgy Fonda pont azt jelentette be, hogy bár maga a tüntetéssorozat folytatódik, Washingtonban ez volt egy ideig az utolsó felvonulásuk.