Megmagyarázhatatlan: a tavalyi lett a Pokémon Go történetének legjövedelmezőbb éve 900 millió dolláros bevétellel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ekkora aranybánya tud lennei egy elfelejtettnek hitt telefonos játék.

Kevés olyan meglepő 2020-as gazdasági hír akad, mint az, hogy Sensor Tower nevű elemzőcég szerint a Pokémon Go játékosai tavaly közel 900 millió dollárért vásároltak dolgokat a játékon belül, ezzel pénzügyileg a játék történetének legjobb évét produkálva.

2016-ban, a bevezetés hisztérikus évében, amikor pár hónapig úgy tűnt, hogy aki él és mozog és van okostelefonja, az mind letöltötte, 832 millió dolláros bevételt értek el, ami a következő évben 600 millió alá csökkent. 

Nem is csoda, hiszen elég hamar kiderült, hogy az óriási hype ellenére e PGo mégsem forradalmasította a játékipart, a júzerek túlnyomó többsége kikapcsolta a forradalminak kikiáltott kiterjesztett valóságos üzemmódot, a lejátszásról pedig kiderült, hogy lassú, unalmas és hamar érdektelenné válik. 

Csakhogy később több változtatást vezettek be, lehetővé téve például, hogy a játékosok - ha igen primitív formában is - interakcióba lépjenek egymással. És ez hatott. 2018-ban már reprodukálni tudták a nyitó év bevételét amivel bekerültek az öt legnagyobb nyereséget hozó telefonos játék közé, tavaly pedig rekordot döntöttek. 

Érdekes, hogy a játék bevételeinek milyen nagy részét biztosította mindössze két ország. A 894 millió becsült dollárból 335 milliót, az összbevétel kábé 40 százalékát utalták át az amerikai játékosok, további 286 milliót pedig a japánok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér