Ködös, párás időnk lesz, szitálhat, szállingózhat a hó is

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint ma estig többnyire borult, párás, foltokban ködös idő várható, csak helyenként - főként a magasabban fekvő helyeken és északkeleten - süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő. Késő estére 0 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Köd PócsmegyerenFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.