Halálra gázolt egy embert, továbbhajtott, aztán meg azt mondta, nem is ő, hanem a barátja vezetett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Múlt pénteken, kora eset elgázoltak egy gyalogost Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az ügyben két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, végül egyikük őrizetbe vételéről döntött a hatóság.

Sz. Lajos a vallomásában azt állította, nem ő vezetett, hanem a társa, ám a további nyomozás során kiderült, hogy csak rá akarta fogni a másik gyanúsítottra a bűncselekményt.

A beszerzett bizonyítékok alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja tovább az eljárást Sz. Lajos 40 éves salgótarjáni lakos ellen. A hatóság tagjai intézkedtek a 40 éves férfi őrizetbe vételére, és a korábban őrizetbe vett férfi szabadlábra helyezésére.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót