Rendőrök gumibotozták a tüntető tűzoltókat Párizsban

Több ezer francia tűzoltó vonult utcára Párizsban, hogy magasabb illetményt és jobb munkakörülményeket követeljenek. A veszélyességi pótlékuk például 1990 óta nem emelkedett. 

A vonuló tüntetők első sora és a rendőrök között komoly dulakodás alakult ki, majd a rendőrök gumibotozni kezdték a tiltakozó tűzoltókat, és könnygázt is fújtak rájuk.

A tüntetők meg akarták bontani az útjukat elzáró akadályt is, de ekkor vízágyút kezdtek el használni a tűzoltók ellen a rendőrök. 

Tűzoltók tiltakozásképpen felgyújtották magukat. 

A tűzoltók már októberben is tüntettek, akkor is összecsaptak a rendőrökkel. Ez is része volt annak a demonstrációs hullámnak, amely Emmanuel Macron elnök intézkedései ellen indult. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.