„Legyen vége az uszításnak! Sajnálatos, hogy egyesek összekeverték a migrációt a vendégmunkával”

külföld
2020 január 29., 16:26

Gyergyóditró képviselő-testülete elé került a faluban kitört migránspánik, amit a helyi pék által alkalmazott két Srí Lanka-i pékmester okozott a faluban. A szerdai ülésen Puskás Elemér polgármester kijelentette, hogy:

„Legyen vége az uszításnak! Sajnálatos, hogy egyesek összekeverték a migrációt a vendégmunkával, ugyanakkor az is meglep, hogy a Facebookon mennyire megoszlott a közösség.”

Majd hozzátette, hogy fura számára, hogy miért nem kezdeményeznek a helybéliek ugyanilyen lendülettel „szemétmentes Ditrót”, „családon belüli erőszakmentes Ditrót”, vagy „falopásmentes Ditrót”. A Székelyhon beszámolója szerint a településvezető elmondta, hogy egyeztettek a pékkel, aki közölte, hogy nem találnak helyi szakmunkásokat, ezért alkalmazták a két külföldit. 

„Azt mindenkinek meg kell értenie, hogy a polgármester és a polgármesteri hivatal nem szólhat bele abba, hogy egy magáncég kit alkalmaz. Azzal is tisztában kell lenni, hogy polgármesterként bármit is lépek, az törvénytelen lenne, beleértve egy népszavazás kiírását is”,

jelentette ki Puskás. Mivel a kedélyek nem csillapodtak, azt javasolta, hogy a helyi művelődési házban szombaton délelőtt tíz órakor gyűljenek össze és ott beszéljék át a kérdést.