A migránsellenes őrjöngéssel sikerült elüldözni Gyergyóditróból a két Srí Lanka-i péket

középkor
2020 január 28., 18:12

Napok óta feszült a hangulat Székelyföldön, a Hargita megyei Gyergyóditróban, először a Facebookon kezdtek el migránsozva őrjöngeni, miután a településen a munkaerőhiány miatt két Srí Lanka-i pékmestert alkalmaztak vendégmunkásként.

A két Srí Lanka-i pék süti a székelyek kenyerét
photo_camera A két Srí Lanka-i pék süti a székelyek kenyerét Forrás: Erdélyi Magyar Televízió

A pékség tulajdonosa mondta, hogy a két férfi nem akar letelepedni, de a helyiek egy része egy „Migráns mentes ditrot akarunk.” nevű zárt csoportban szervezkedik, ahol rasszista, közösség elleni uszítás megy. Már népszavazás kiírásáról próbálná meggyőzni a szerdai tanácsülésen a település vezetőit – írja a Maszol.

Puskás Elemér polgármestere  a lapnak azt mondta, számítanak szerdán tiltakozókra, és sajnálatosnak tartja, hogy „vannak olyan emberek, akik uszítanak”.

Az Erdélyi Magyar Televízió is forgatott Gyergyóditróban, és kiderült, hogy a Srí Lanka-i munkavállalók a napokban a közhangulat és az őket ért fenyegetések miatt feladták a Gyergyóditróban bérelt lakásukat, és a közeli Gyergyószárhegyre költöztek.

link Forrás

A pékség 90 embert dolgoztat, és azért kellett Srí Lanka-i vendégmunkásokat felvenni, mert EU-s állampolgárt már hónapok óta nem találtak a munkaerőhiány miatt. (Maszol)