A Sajtóklubban megtalálták a megoldást: pofán kellett volna vágni, aki szerint Bayer Zsolt gyűlöletet kelt

filozófia
2020 február 04., 09:42
comments 291

Ezen a héten sem kellett csalódnia a pezsgő közéleti viták rajongóinak a Sajtóklub adása láttán. 

A műsorban Niedermüller Péter híres fehér heteró-ügyi kijelentéséről és a Fidesz gyűlöletellenes tüntetéséről beszéltek, amikor felmerült, hogy a Helsinki Bizottság szerint a rendezvényen felszólaló „Bayer Zsolt évek óta rendszeresen gyűlöletet szít kisebbségi csoportokkal szemben”.

Ekkor Gajdics Ottó emelkedett szólásra, és azt mondta Bayernak:

link Forrás

„Ezt egyszer rád fogták, és most legyünk nagyon önkritikusak: mi is hibásak vagyunk, hogy nem akkor vágtuk pofán őket viszontválaszképpen, mert most már teljesen úgy kezelik ezt, mintha te valaha is bárki ellen gyűlöletet keltettél volna. Ez egyszerűen elképesztő!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.