Niedermüller feljelentést tett a fideszes vezetés 43 milliós szerződése miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Erzsébetváros önkormányzata 2020. 02. 07-én feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt, közölte a hivatal a honlapján. A tájékoztatás szerint még a kerület fideszes vezetése idején, 2019 augusztusában kötött 2 évre szóló szerződést az Erzsébetváros Kft.-vel és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel az Erzsébetváros kártya üzemeltetéséről, 43 millió forint értékben. A januári belső ellenőrzés több szabálytalanságot is megállapított, írta most az önkormányzat, többek között, hogy 

a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Megjegyzik: az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sokba került, az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el működtetésére, valamint különböző akciókra. 

Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.

Update: a Magyar Kedvezményhálózat Kft. levélben tett kiegészítést, amiben kijelentik, hogy 

szolgáltatási díjunk minden esetben előre fizetendő, ahogyan az összes többi projektünk esetében is.

Hangsúlyozzák: az Erzsébetváros kártya programban az Erzsébetváros Kft. cégünkkel  kedvezményes vásárlási jogosultság biztosítására vonatkozóan szerződött, mely szerződés 2021. 08. 22-ig szól. Az Erzsébetváros kártyákat kedvezményadó partnereink  2021. augusztus 22-ig fogadják el. Szerintük ezért nem csak látszólag, hanem valóban érvényes az önkormányzattal kötött szerződésük. Hozzátették még, hogy a sonka, az ingyen fenyő és az almáspite, valamint a propaganda költségekhez nincsen közük.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér