Fallal takarják el a nyomornegyedet Trump elől Indiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Falat húznak a nyomornegyed mellé az indiai Ahmedabad városában, ahova a hónap végén Trump látogatást szervez, írja a Reuters.

Az indai kormány tagadja, hogy ez a nyomor elrejtéséről szólna, szerintük biztonsági okai vannak a fal hirtelen felhúzásának. Bár azt elismerték, hogy a fal része a szépéségnek és a tisztaságnak, amit az útszakaszon szeretnének megteremteni.

A Reuters riporterének viszont az egyik építkezési vállalkozó azt nyilatkozta:

„a kormány nem akarja, hogy a nyomornegyed látható legyen, amikor Trump a reptérről tartva ezen az úton halad el.”

A vállalkozót azzal keresték meg, hogy építse fel a falat, amilyen gyorsan csak lehet, ezért jelenleg 150 kőműves dolgozik éjjel-nappal. A fal 400 méter hosszú lesz és 7 láb magas, ami közel 800 család nyomorát fogja elrejteni.

Fotó: Ajit Solanki/AP

A lakók szerint a kormány arra költi az adójukból befolyó pénzt, hogy elrejtsék a szegénységet. „A szegénység és a nyomornegyed az életünk része, de a kormány el akarja rejteni a szegényeket” - mondta Parvatbhai Mafabhai, egy helyi lakos a Reutersnek.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót