A magyar állam 9 millió euróért vesz wellnes központot Szlovéniában

A szlovén sajtó beszámolói alapján ír arról a szombathegyli ugytudjuk.hu, hogy 9 millió euróért veszi meg a magyar állam a lendvai Terme turisztikai komplexumot.

Arról, hogy a magyarok vennék meg a veszteségesen működő wellnessközpontot, már tavaly cikkezett a szlovén sajtó, de akkor csak annyit lehetett tudni, hogy a tranzackió a a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre. 

Az ugytudjuk.hu a helyi beszámolók szerint arról ír, hogy akkor több szlovén pártnak sem tetszett a „magyar expanzió", ennek ellenére a szlovén cég leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.  

Az Ungár Péter politikus tulajdonában lévő ugytudjuk.hu úgy tudja, hogy az üzletről a muravidéki városban egyeztetett Zdravko Pocivalsek szakminiszter kollégájával, Palkovics László miniszterrel, és a tárgyalásokon a magyar fél megígérte, hogy a dolgozók többségét megtartja és a veszteséges létesítményt turisztikai célokra futtatva sikeressé teszi. A magyar terv állítólag a sportturizmus fejlesztése, a wellness központ mellett egy labdarúgó akadémia sportobjektumai épülhetnek majd fel. 

A helyi sajtó február elején már azt írta, hogy megtörtént a megegyezés: a miskolci állami cég 9 millió eurórért veszi meg a komplexumot, benne fogalva a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. Ezek mellett húznák fel a sportobjektumokat. 

Mint a lap írja, a tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja. Január 27-én viszont az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották, helyére Magyarországról Molnár Péter került. A cikk szerint az elmúlt időszakban a magyar állam több száz millió forintért vásárolt ingatlant a kisvárosban, valamint hozzá járult több ingatlan felújításához is.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.