Egy 16 éves fiú fegyvert fogott egy kecskeméti taxisra, aki erre elvette a pisztolyt, és kiszállította a kocsiból az utasát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szombat hajnalban Kecskemét központjában egy helyi taxis felvett egy fiatalembert, akit a kérésének megfelelően Helvéciára szállított. A célhoz érkezve az utas a taxis türelmét kérte, mondván, bemegy pénzért a házba. A police.hu így folytatja a hírt:

„Néhány perc elteltével kijött, és visszaült a kocsiba, majd a sofőrre fogva egy fegyvert, a bevételt követelte. A taxis az elkövető kezéből kivette a pisztolyt, majd az autóból kiszállította, ekkor a tettes elszaladt. A bűncselekmény során senki sem sérült meg.”

Fotó: police.hu

A történtek miatt a taxis feljelentést tett a rendőrségen. A bűncselekményhez használt fegyvert szakértő vizsgálja. A kecskeméti nyomozók azóta beazonosították az utast, akit elfogtak és előállítottak. A 16 éves kecskeméti fiatalt fegyveres rablás kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót