Koronavírus okozta halálát a vuhani kórházigazgatónak

Belehalt a koronavírus okozta betegségbe az egyik vuhani kórház igazgatója, közölte kedden a CCTV kínai állami tévé. Liu Cse-ming, a járvány fertőzötteinek kezelésére kijelölt Vucsang Kórház igazgatója a hetedik egészségügyi dolgozó, aki áldozatul esett a járványnak. A hatóságok legutóbbi, pénteki tájékoztatása szerint legalább 1700 ápoló és orvos fertőződött meg Kínába a betegek ellátása közben. 

Közben némiképp mérséklődött az új megbetegedések száma: hétfőn 1886 új esetet regisztráltak Kínában, ahol összesen 72 436 fertőzöttet tartanak nyilván. A hét első napján az előző napihoz képest 162-vel csökkent az új fertőzöttek száma.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér