A bárányát sétáltatta az erdőben, amikor egy vaddisznó az életére tört

baleset
2020 február 20., 08:27

Egy 21 éves férfi és édesanyja útnak indult a tardonai erdőben, hogy megsétáltassák bárányukat, Rumit, amikor egy vaddisznó támadta meg őket. A férfi komoly sérüléseket szenvedett, a vadásztársaság pedig csak két órával később ért a helyszínre, írja a Blikk.

A fiú, Tatárka Richárd és édesanyja, Tatárkáné Gyenes Márta a Kazincbarcikához közeli településen sétált még szombaton, amikor az eset történt.

„Minden úgy kezdődött, hogy Ricsivel elmentünk megsétáltatni a bárányunkat, Rumit. Az állat és a gyerek mentek elöl, én pedig mögöttük. Egyszer csak a semmiből feltűnt egy vaddisznó, majd egyenesen a fiam felé rohant. Ricsinek esélye sem volt a menekülésre, az állat pillanatok alatt odaért, aztán felöklelte. Én ordítottam, ahogy csak tudtam, mert azt gondoltam, a hangtól megijed a disznó és elmegy. Közben hívtam a segélyhívót” - meséli az édesanya.

Rendőrök és mentősök is érkeztek a helyszínre, de a sebesült fiút elvileg addig nem közelíthették volna meg, amíg a vadásztársaság meg nem jön, hogy biztosítsa a helyszínt, nehogy az állat visszatérjen.Végül megunva a várakozást a mentőorvos és az édesanya merészkedett a férfi közelébe, akit a vállukon cipeltek le a mentőautóig. A férfit később meg kellett műteni, az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot szedtek ki a lábából, de a még így is szerencséje volt, mert nem sokon múlott, hogy vénát találjon el a vaddisznó.

Az anya most kártérítést követel a vadásztársaságtól, aminek az elnöke, Pethő Zoltán annyival kommentálta az eseményeket, hogy:

 „valóban kaptunk értesítést, de mire a vadásztársam odaért, már nem talált ott senkit.”